Om oss

Your Man in Berlin föddes ur kärleken till en stad och viljan att kunna arbeta med sin kärlek. Att ha Berlin som sitt arbetsfält är fantastiskt och alla vi som arbetar med Your Man in Berlin tycker att vi har världens bästa jobb och det kommer smitta av sig på dig som besökare med!

 

Vårt lag består av bokare, guider, chaufförer och en hel del Berlinprofiler som jobbar hårt för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Vi har provätit schnitzeln, provdruckit ölen, smakat på apfelstrudeln, klockat hur lång resan mellan flygplatsen och hotellet är, hittat bästa vinkeln för att ta kort vid Brandenburger Tor, provprutat på marknaden i Kreuzberg, ja helt enkelt krattat manegen för dig som Berlinbesökare.

Få våra nyhetsbrev!

Varför Berlin?

Berlin har haft en väldigt dramatisk historia, något som verkligen format staden. Ständigt påminns man om de olika skeendena och då kanske särskilt stadens 1900-talshistoria. Berlins glansdagar i början på 1900-talet, nazisternas arkitektur på 30-talet, kriget som lade ca 80% av staden i ruiner, stadens delning med Berlinmuren och sedan till slut återföreningen 1991 och Berlins status idag som modern storstad. Detta, tillsammans med den vänliga befolkningen, goda maten och drycken, den höga standarden på hotell och de låga priserna gör Berlin till ett ypperligt besöksmål.

 

Sakta börjar omvärlden få upp ögonen för Berlin och numer blomstrar turismen och besöksnäringen. 2014 hade Berlin mer turister än Rom, och stadens över 750 hotell och hostels ger en kapacitet på 110 000 bäddar vilket är mer än Manhattan kan ståta med. Stadens nya flygplats som öppnar inom de närmaste åren kommer ge fler flyglinjer och bättre förbindelser med omvärlden. Prisnivån i Berlin är fortfarande låg, ibland överraskande låg. Både boende och mat kan man få till ett väldigt rimligt pris, något som vi på Your Man in Berlin tycker kryddar vistelsen. I Berlin har man råd att äta lite bättre, bo lite lyxigare och ta ett extra kaffebesök utan att det svider till för mycket i plånboken.

 

Passa på att boka din resa nu!

Berlin i siffror

  • 3.499.879 (antal invånare)
  • 1244 (året staden grundades)
  • 1700 (antalet broar i staden, fler än Venedig)
  • 184 (antalet nationaliteter som bor i Berlin)
  • 155 (Berlinmurens längd i km)
  • 21 (antalet sekunder en Trabant behöver för att komma upp i 100 km/h)
  • 368 (så hög är TV-tornet i meter, fortfarande Tysklands högsta byggnad)