Inspiration för er Berlinresa

På denna sida har vi samla några idéer om hur en resa till Berlin kan se ut. Vi på Your Man in Berlin presenterar några hotell vi särskilt gillar och några aktiviteter som vi rekommenderar. Denna sida uppdateras ständigt och det du ser nedan ska givetvis bara ses om några av de oändligt massa saker man kan göra i Berlin.

Hotell vi gillar

Max Brown

Max Brown är en liten hotellkedja med små och väldigt personliga hotell i några utvalda europeiska städer. Sedan en tid tillbaka har Berlin fått sitt första Max Brown-hotell i ett trevligt område nära paradgatan Kurfürstendamm i västra Berlin. 
 
Hotellet har endast kring 65 rum och de finns i tre kategorier, medium, large och extra large. Medium-rummen är relativt små, ca. 17 kvadratmeter och mycket smakfullt inredda. Alla rum har gratis wi-fi, TV, ett litet kassaskåp, badrum med dusch och WC med utvalda kosmetiska produkter. Max Browns sängar är helt enastående. 
 
Hotellets lobby är mycket levande med ett bageri och café, mysiga soffor att hänga i, biljardbord och den berömda frukostrestaurangen Benedikt där Berlinarna samlas för att äta frukost på morgonen. 

Aktiviteter vi gillar

Berliner Unterwelten

På denna tur tar vi oss ner i Berlins undre världar. Berlin Unterwelten erbjuder en tur ner till en av de bunkrar som står kvar sedan andra världskriget. Vi lär oss mer om stadens spännande och minst sagt turbulenta historia och hur det är att leva månad efter månad under jorden. Denna tur är lika spännande som intressant. Turen sker på engelska och tar ca 90 minuter. 

Restauranger vi gillar

Brlo
Detta är en av Berlins bästa mikrobryggerier som erbjuder en rad lokalt producerade öler i toppklass. Miljön är typiskt Berlin men lite ruffiga kanter men deras restaurang serverar utmärkt mat i family style, d.v.s. alla delar på allt. 
 
Bästa upplägget här är att inleda med en tur i bryggeriet och ett smakprov av deras olika öler för att sedan gå över till restaurangen för en gemensam middag.